Pages

  • twitter
  • facebook
  • rss

Wednesday, September 30, 2009

december wishlist

1. birthday party i weh. apa jadi ni? dulu plan baik punya sekarang tataw boleh jadi ke tak. huhu
2. tadi chotz story pasal dubai kat facebook. cam best plak. i nak LV bag tu je. haha.
3. i nak holiday. satu malaysia ke, satu europe ke, satu asia ke tak kisah la janji holiday! LOL
4. i nak lelaki *hoi Huda jangan desperate boleh tak?!* HAHA.
5. i nak bukak online boutique. banyak baju baju yang dah xnk pakai sebab ada yang dah terlebih besar hoho. terlebih kecik pun ada jangan risau HAHA.

azam tahun baru 2010? december cerita haaa

:D

Tuesday, September 29, 2009

wida kaya. HAHA



gambar masa keluar dengan wida hari tu :)
tataw la apsal muka dia nak happy bagai. HAHA
:)

no title. im empty


i try going out with a few guys yang cakap diorang sayang i.
i try to love him back.
but this is what i felt.
day by day.

Monday, September 28, 2009

ada apa dengan cantik.

1st situation
u already have a girlfriend. she's not perfect.maybe not as pretty as other girls.but she gave u everything.her heart,her soul,everything that she have.she's hoping too much to settle up with you.and get a better life.

2nd situation
but suddenly there's one girl that stealing your attention from your girlfriend.she's quite far away from you.but you still love her.because she's pretty.she's perfect,like most of the girls out there.

the question is,
how long beauty will lasts?
how can you simply forget what your girlfriend had done to you?
why are guys are so heartless?
why do guys easily gone and forget everything. do they have memories?
why do guys easily fall for pretty girls?
why do love always cheat? they promise us happiness. but at the end it brakes our heart?
and why if this happens, guys easily blame the girls?
hina ke perempuan perempuan yang tak perfect macam i ni. yang chubby, yang tak cantik macam model.HINA KE?

and the conclusion. (sorry in malay pasal i tak reti nak explain ayat ni in english HAHA)
life experience thought me one thing, cantik tu sesuatu yang menghinakan. sebab cantik orang bergaduh, berebut. sebab cantik lah lelaki yang pandai boleh jadi bodoh dan sangat heartless. sebab cantik lah orang lupa apa yang tak cantik dah sacrifice untuk kita.

i pernah suka sorg lelaki ni. for 5 years. and if sekarang dia mintak couple dengan i pun i akan accept. maybe orang cakap i bodoh. pasal dia tak suka i langsung. delete i form myspace and facebook. i don't mind. i tak pernah paksa orang utk suka i. tapi kalau i terjumpa dia one day, i teringin nak tanya, 'kau ingat ada perempuan lain ke yang boleh ingat birthday kau for 5 years? , kau ingat ada ke perempuan yang simpan semua memories pasal kau for 5 years? kau ingat ada perempuan lain ke yang boleh sayang kau for 5 years without seeing your face, hear ur laugh, seeing ur smile? kalau ada bagitaw aku. and for that i'll stop loving u' . and the reason dia tak accept i? maybe sebab i tak cantik.

orang maybe cakap i desperate.
orang maybe cakap i gila jantan.
but the truth is, i tengah cari happiness
ingat family i bahagia macam family korang ke?
and ingat i ada ramai orang ke yang i boleh share problems?
no one understand me, NO ONE.
and yes, i memang dependent.
and seriously, i taw perempuan tak boleh hidup tanpa lelaki
perempuan ego atau lesbian je yang boleh hidup tanpa lelaki
kalau korang berkeras jugak cakap yang korang boleh hidup tanpa lelaki, i wanna ask u this,
apa korang rasa bila tengok couples yang mesra sangat bila kat mall?
apa korang rasa bila tengok kawan kawan korang kahwin or bertunang?
apa korang rasa bila umur dah meningkat tua tapi tidur tanpa lelaki disebelah? yang selayaknya di panggil suami?
so fikir balik, boleh korang hidup tanpa lelaki?
SO PLEASE LAH JANGAN CAKAP AKU DESPERATE ATAU APA.


p/s: kalau tak setuju bagi reason. jangan kutuk dan maki. tak professional.

nak kerusi ogawa satu boleh?

letih letih letih nak mati. HAHA
tapi happy, and best :)
on saturday, i keluar with my girls, pegi pavi la mana lagi.
i kan ADUN pavi haha.
we had fun seriously and i meet a new friend. :)
talk about boys and family problems and stuff like that, well as usual.
and after that i lepak hartama pulak, tgk game MU
MU menang bhaiii, mau tak menjerit i kat situ HAHA.

and on sunday,
actually i memang plan keluar dengan adam.
coz lama gila tak meet him since last year kot.
gila rinduuuuu :D and kitorang tgk g force.
not bad la movie tu :)
and after that, wida and her friends came from malacca.
lepak dengan diorang jap. tak lama pun :(
pasal dorang nak gerak shah alam.
so i decided ajak firdaus (my facebook friend) lepak.
bosan kot plus my roomate takde kat bilik
at first kawan dia ajak lepak damai, then bila dah sampai damai dorang ajak lepak hartamas plak.
memang tak leh blah -.- haha
so firdaus drive la pegi hartamas.
on the way tu i tanya fir whether dia kenal min (my facebook friend also) ke tak.
sebab wida ada cakap yang dorang tu rapat.
and guess what dia cakap apa?
'yang nak lepak ngan kita nanti min la'
HAHAHAHA and i was fuckin shocked !

and finally me and fir join min lepak kat joe's place hartamas
first time i reached there coz before ni i lepak hartamas square je hehe :))
i balik around 11 pm + macam tu, fir sent me home.
so dua hari ni memang the best days ever lah. hehe :D

*thx to fir and F's abang angkat yang willing to sent me back home :) and thx to friends yang cheer me up and for the advices too :)



Friday, September 25, 2009

mysterious guy

Leo made a song for me today
i said to him i wanted to put it on my blog
but he asked me to wait first coz he needs to rearrange the lyrics
he loves me.
i like him.
but there's something that stop us from moving on
so i decided to stop thinking about love
and focus more on my study
kata nak jadi bank manager babe. haha
but then i dengan dia ok je.
we share the same interests, singing and writing so i think we can be a perfect friend, at least :)

btw,
i'm going back to Kuala Lumpur today !
:D

Thursday, September 24, 2009

ouch

dear babe,
i'm sorry sebab bukak ur blog lagi
idk why, i tak marah u or even get too jealous
well jealous maybe ada sikit la.
coz u get him and not me
and not because i tak move on but entah la
if u in my situation rite now mesti u faham
tapi tapi kenapa i kena sakit dada every time i bukak blog u?
no i didn't get mad at u
it just, idk whether it's a feeling
or i yang ada penyakit
idk and dont even care to know.
i'd move on, but sometimes, haish hard to explain
i think u understand me well, i think so
oh babe i'm sorry sebab lambat sangat nak buang feeling ni,
feeling yang i ada for ur bf, dulu

its not impossible to throw it away
it just hard, so damn fuckin hard.
i'm trying babe,no worries
coz i'm no the type of girl who likes to ruin someone else's relationship.
seriously,
I'M TRYING.

*sakit dada

Wednesday, September 23, 2009

cool event


jom pegy nak?

Tuesday, September 22, 2009

hari raya kedua dan ketiga :)

hari raya kedua
petang tu my family dah siap siap nak balik kampung. i punya la excited sangat sebab tak sabar nak meet up dua orang kesayangan i. nak taw sape? ni ha dua orang budak nakal ni :D




and malam tu la yang paling best
sebab my cousins dah pakat nak main mercun HAHA
and plus one of my cousin, amir, dia siap bawak fireworks kot gila lah
i ada record, nanti i upload :)
memang gempak kot sebab my uncle and aunty plus my grandma pun siap keluar rumah nak tengok benda tu haha :))
after dah penat, badan pun dah miang miang apa lagi makan la :P

kenapa gambar i takde? pasal kat sini i sorang je reti guna camera HAHA
pasal diorang ni semua underage lagi la :D

hari raya ketiga
hari ni semua orang actually dah nak balik rumah diorang
so i just snap pic 3 orang budak kesayangan i ni
memang nakal, sumpah. tapi diorang suka kat i je, hehe
pasal i sorang je yang tak pernah marah diorang
yang lain semua nk garang je :))

comel kan kan? :))

benda yang paling tak boleh lupa bila balik kampung time raya,
mestila time tdo ramai ramai kat living hall, best gila
and yang paling lambat bangun mesti la i HAHAHA

Monday, September 21, 2009

bahagia.


jani: semua org g ada yang percaya bahwa kita akan trs selamanya
radit: huh mereka itu taw apa sih ttg kita?
jani: mereka pikir kita g bakal bisa hidup bahagia. tapi aku bahagia hidup sama si bodoh ku ini
*both laughing*
radit: bahagia itu kita yg ciptain,bukan mereka. merkea pikir kalau gue g bisa kasi loe rumah,mobil,baju bagus, itu artinya gue g bisa membahagiain loe.taik
jani: mereka g taw gmana kita
radit: kita kan slalu berdua dan g akan ada yang pernah bisa misahin kita. kita punyai cara kita sendiri, dan kita punya dunia kita sendiri
jani: aku sayang kamu bodoh
radit: aku juga sayang kamu

kau sudah punya bahagia?
kau taw apa itu bahagia?
g tahu?
you shud watch radit dan jani :)

and ada satu dialog from this movie yang i suka.
radit : mabuk, have sex, mabuk lagi, have sex lagi.
HAHAHA.

search kat you tube je guys. perfect movie :)
and if tak faham indonesian language just ask me haha :P

imaginasi

kan best kalau dapat beraya dengan boyfriend ?
*broken smile*

berangan lagi kau Huda, berangan. HAHA
*what i'm 20 ok dah tua kot and plan nak settle up when i'm 25. do u think i shud think about geting the right guy now? LOL :P

Sunday, September 20, 2009

hari pertama raya

hari raya pertama je i dah bangun lambat haha :P
so hari ni macam biasa la few of my dad's friends datang
mine? no one. sebab i mana ada kawan kat ipoh meh haha
sebab i baru pindah sini kan. huhu saddd
so macam yang i janji nak snap some pics kan?
there it goes. :D




btw ada lagi ni nti i upload :)

hello anonymous

attention,
if u guys rasa nak maki, or kutuk or just giving advices or wht,
please put your name and link.
if takde blog, any link pun blh la
if takde apa langsung, name will be fine for me.
idk but i just don't like the feeling of not knowing who's commenting on my blog
annddd plus, if nak maki tu letak je la nama and link
apsal takut sangat ke i serang balik?
no worries la i tak pernah mention nama yang i benci dalam blog ni
be cool lah eh.

btw SELAMAT HARI RAYA guys, maaf zahir dan batin. and have a wonderful raya :)

Friday, September 18, 2009

kenapa raya tahun ni bakal menjadi yang paling best.

nak taw kenapa?

  1. my dad baru je bawak balik mercun yang banyak gilaaaaa.macam macam ada.so malam raya memang i bantai habis habis. HAHA
  2. sebab first day of raya i dah buat open house.HAHA. which means, yang i balik kampung lambat sikit la. which means too, takdela family i je yang selalu malam raya je mesti ada.
  3. cant wait to meet my cousins! n fyi, cousins i semua umur bawah dari i.HAHA.i'm the first cucu kan nak buat cmne. but i sukaaaaa, sebab i loveee kids :D
  4. baju raya tahun ni la yang i paling sukaaa. nanti i snap snap snap ! hehe
  5. sebab rumah i dah lawa gila weh. balik semalam rasa macam 'eh rumah sapa aku masuk ni?' HAHA
so, what about you guys? :)

Thursday, September 17, 2009

err hey babe.

eh u tak takut ke bf u sweet talker macam tu?
cuba u try stalk comment dia.
scary kot. boleh jadi gaduh besar kot

*haa ni jangan ada orang terasa pulak. takde kena mengena dengan kisah silam aku eh.

kasut baru dan kawan yang tak berapa nak baru la.


tadi i keluar dengan raz si masuk air tu hehe.
actually nak cari kasut raya kat nose tp kasut tu dah takde la plak haishh
so i decided cari kat tempat lain. susah doe nak cari yang kena
coz i nak cari yang senang masuk je takdela terkial kial time nak masuk rumah orang beraya huhu.
and cari pulak dengan raz hah memang nak kena la. haha
ni tak kena tu tak kena. hehe.
and lastly i decided beli kasut ni je. color black dah habis :((
so i beli biru. and ni i beli sebab raz pun cakap lawa, i beli kat voir which me and raz call as 'buaya'. HAHA.



After beli kasut ni i jalan jalan je nak cari bank
sikit punya payah kot sebab semua atm machine tergendala la ape benda haram ntah haha.
and lastly dapat jugak cucuk duit kat carrefour.
i dah fikir dah 'kalau tak dapat cucuk jugak memang aku suruh raz belanja makan la' HAHAHA.
NASIB KAU BAIK HARI NI RAZ LOL :P

Then as usual, dah nak berbuka kan so kitorg lepak food court la.
Still awal lagi so we just sit there and talked. cerita pasal gf dia semua. bla bla bla.
and the most tak boleh blah scene ever, dia tak nak makan nasi sebab tak de ayam !
haha yeah si raz yang gila ayam !
or addicted to it idk haha.
gila la u ni raz.
berusaha kot mamat tu cari kedai yang ada serve ayam, haha,
and finally dapat jugak ayam kesayangan dia tu haha.
i macam biasa la kuey teow goreng je
memang bloated doe.
time i type this thing pun still rasa mual mual -.-

Then, we decided nak snap picture.
but tak best doe pasal it just two of us, like sapa nak snap pic both of us huhu
nak snap sendiri takdela pandai sangat coz we aint photographer kan.
lepas tu nak snap kat mid macam segan haha.
pegy the garden la ape lagi memang tak ramai org kot
so ni ha biasa biasa je la hehe :)




btw i really had fun. raz memang gila funny kot
ada ke time i tgk pic dia berbuka dengan muhriz,his gf and their friends tu, ada one pic yang raz buat muka and he looks so cute in it.
so i cakap la 'comel gila buat muka camni!'
and guess what dia kata apa?
'u ni suka cakap depan depan la.kalau nak cakap i comel ke apa ke bagi la message time i dalam train ke dalam bus ke.depan depan i malu la'
HAHAHA u are so cannot go ok si gedik :P
maybe ni last kot i jumpa u
yela orang tu kan banyak date after raya haha.

thanks raz temankan i hari ni. really had fun with u :D


Wednesday, September 16, 2009

to make things clear

okay ramai tanya i whether Leo tu my new bf ke
the answer is, no ! totally no okayyy
leo is my good goodddd friend okay
dia pun tengah cari kebahagiaan jugak.
so im just helping him to smile.
sebab before ni pun dia banyak tolong i to get back to normal.
so things are clear right?
Leo is not my special bf :)

funny jugak stalker aku ni

ish nak start dari mana pun tataw. haha
ok u guys do realize kan dulu blog i macam a bit kontroversi rite?
but now tak dah, so i didnt expect too many peeps will read abt this.
*bagus la tu takde gaduh gaduh lagi HAHA
i baru je baca blog one girl ni commenting about me and my past love stories bagaii tu kan :)
she said i desperate nak lelaki and evthg
then she do mentioned about my video yang i buat for that guy.
dia cakap i DESPERATE ! ingat i desperate housewives ke? haha
pasal video tu i kalau boleh memang nak cerita kat dia tapi biarlah
i tak nak oh my private story between me and him di kecoh kecohkan dalam blog ni
plus he might be uncomfortable nanti
and plus dia pun dah ada gf kan.
i mean like if i heboh nanti diorg misunderstanding each other lagi, lagi susah
i wont make that thing happen oh.
one thing je doe benda yang korang semua kutuk and maki maki i tu, i have explaination for all those things
the problem is, if i cerita, benda ni dah babitkan dia jugak
kesian kot private life dia di kecoh kecoh kan.
so i decided to just remain silent.
but it doesnt mean i tak sakit hati okayy.

and plus i dengan dia dah ok kot.
dia dah explain everything.
i lega la so u guys pun xpayah la nak kecoh kecoh lagi ye :)
ish belum jadi artis dah famous bagai
kalau jadi artis pergh wa tak tahan sial. errr? -.-
stop perasan boleh tak Huda?
ok ok i will. HAHA.

surat untuk Tuhan VIII

Tuhan,
hari ni aku baik baik aja
bolehkan Tuhan?
mang ada g surat aku yang sampai pada Mu Tuhan?

aku tahu
dalam seribu kesedihan, pasti kau ciptakan satu kegembiraan
dan tertawa itu cuma sementara
kemudian sedih sedih dan kembali sedih
untuk apa itu Tuhan?

Aku belajar sesuatu tentang hidup
tentang cinta, persahabatan, keinginan dan harapan.
dan aku juga belajar erti menunggu
menunggu sampai satu malam aku sadar
dia g sayang gitu sama aku.
maka aku berlalu Tuhan,
aku g salah kan kerna berputus harap?

Tuhan,
moga akan terus ada kebahagiaan untuk aku
kerna di penghujung waktu,
aku mahu semua orang tersenyum.
Dan kalau memang begini nasib aku,
jangan kau ulang Tuhan pada yang lain
biar aku sendiri yang merasa pedihnya,
jangan yang lain.
kerna sesungguhnya ia sakit,Tuhan
seperti pisau yang menancap di dada.

dan Tuhan,
aku pengen untuk senyum lagi
bolehkan Tuhan?

p/s: indo slang please.
mood: melancholic

*i tak sedih okay. this is just another poems by me.

Tuesday, September 15, 2009

message yang sangat indah

awak.
terima kasih sebab bagi penjelasan kat saya
saya tak marah awak dah.
dulu saya marah sebab awak lari dari masalah.
sekarang saya ok.
saya harap awak bahagia.
saya? mungkin saya dah nak berhenti cari kebahagiaan
sebab saya dah tak punya banyak masa.

JAGA DIRI YE AWAK :)

Monday, September 14, 2009

video panas awek melayu

hahaha title lagi sekali mcm bodoh :P
muka depan ni apsal haram sgt? HAHA


video

gambar gambar panas

haha title bikin gempak bhai
ni ha gambar time hangout with Vergy babes sabtu lepas :)








Sunday, September 13, 2009

errr kamu.

kamu,
saya tak pernah gaduh sebab lelaki tau
saya cuma kadang kadang ikut emosi sebab nak pertahan kan kebahagiaan saya.
and saya sumpah tak pernah serang orang depan depan doe even orang tu maki hamun saya
tak percaya tanya blufish. dulu saya ada masalah besar kot dengan dia
tapi kini kami bff. :)
saya kan baik, senang je nak maafkan orang
dulu pun saya cakap awak psycho kan sebab kacau kebahagiaan saya
tapi saya tak serang awak kot saya reply baik baik kot kat blog.
kan kan? :)
sebab saya memang baik. ceyyy ! HAHA ok terlebih sudah :))
kenapa saya senang maafkan orang?
sebab saya bukan Nabi dan saya tak mulia untuk simpan dendam.
kalau saya cakap saya nak balas dendam, tu maksudnya saya tengah marah
antara buat dengan tidak je tapi selalunya memang saya tak buat.
bukan sebab saya takut tau tapi saya ingat Allah.
dia yang tentukan karma so saya cool je la. hehe

awak, moga kita temui kebahagiaan masing masing ok?
kita kan perempuan.
awak pernah dengar orang kata tangan perempuan walaupun halus tapi boleh menggoncang dunia?
saya doakan untuk awak tiap tiap hari agar awak jumpa kebahagiaan awak
saya? masih mencari :)
doakan saya jugak, awak.

p/s: sumpah i tak pernah guna saya,awak ni.HAHA.sedikit menjengkelkan tapi i rasa ni perkataan paling hormat yang i pernah guna. LOL


feeling blue anyone?

selamat malam kawan kawan. LOL :P
i baru balik dari berbuka dengan wan lee, tfa, azizi meor, shira, shira's bf and lil sis if im not mistaken la kan :)
it was funn eventho i byk senyap, haha bak kata wan lee la
maybe sbb i penat or i mmg tataw nk ckp apa kot. hehe :)
but then i happy la sbb at last friends jgk yang chill me up kan.
i'm ok now. i'm seriously ok, tak sedih. i'm good ok! hehe :)
nizam & blufish dengar ni i cakap i'm good, i dah move on haha.
tak habis habis nama nizam LOL
kitorang makan kat satu restaurant kat kampung baru,which serve western food and sizzling etc.
boleh tahan laa. maybe boleh ajak my parents pegi next time.


i have presentation tomorrow so nak kena prepare semua.
nak cari baju formal lagi haish malas nyaaa
btw i rindu nak karaoke dengan kawan kawan baik, bff la tu :P
bila lagi ye kawan kawan? hehe


oh yea if u guys ada entri baru bgtaw la i ok
serious i malas nak bukak blog orang sekarang ni
sebab internet problem kot -.-
so if ada anyone yang tag i ke, tulis psl i or something yang kita buat together, bgtaw i eh.
sumpah saya malas mau bukak blog orang sekarang
life makin busy. which give me a chance to move on.


and orang orang hot yang awak semua bagi kenal kat i tu memang terlebih hot kot HAHA
nanti ada masa kalau i berani i tegur diorg :P
thanks friends sebab tolong i move on
ajak makan, have fun, thank you so muchh :)
and i plan nak celebrate bday with someone,
actually not on a same date but dia kata ok so i on je la
i'm on 9 dec but he's on 10 dec so we decide nak buat party together.
urgh memang kena fikir pasal birthday ni betul betul coz nanti i busy final.


well tu je kot
have a nice day,guys :)

Ali, ni lagu untuk kau

aku harap kau play and hayati lirik lagu ni Ali
ni memang sumpah lahir dari hati aku


SIAPA YANG RAMPAS CINTAMU BY UKAYS

Harapan hatiku ingin hidup bahagia
Tetapi mengapa sering saja hati ini diluka
Baru ku cuba nak bercinta lalu engkau pun buat angkara
Mengapa mesti aku yang menjadi mangsa


Harapan untuk kekalan hanya tinggal igauan
Walaupun telah aku bertahan tapi apa kan daya
Retak akhirnya kasih kita tanpa ku tahu apa punca
Mudah benar kau mematah dahan asmara

Sampai bila harus diri ku begini... oh kekasih
Sampai bila mesti kau dera hatiku
Dimanakah janjimu yang kau tabur dulu
Sebelum kuserahkan cinta

Betapa... hancurnya hatiku

Siapa yang ganggu hatimu
Siapa yang rampas cintamu
Katakan padaku biarlah jelas segalanya
Siapa yang sedang kau sayang
Siapa yang sedang kau buru

Berterus teranglah dari kau terus menyiksaku


p/s: kau pernah cakap kau layan ukays jugak kan? mesti kau taw lagu ni Ali. aku ingat semua tentang kau.

Saturday, September 12, 2009

pavilion and vergy

hey everyone.
i just got back form lepak lepak with VERGY babes at pavilion, yeah pavi
Teja, Bella and Fara pun siap tanya tanya i how are you semua.
almost crying kot nak cerita everything kat diorang.
and Teja pun macam story about her love matter too
and what we can conclude is that,
guys usually senang je cakap, nak break ke nak apa ke
without thinking about girls' heart.
i think that's true, but not all guys are like that.
some of them, and i pun dah kena with 'some of them' tu.
i try to avoid nak naik sampai cinema.
but then i have to coz Fara nak usha price kat red box if nak buat birthday party
i was just like OMG mcm mana ni nak handle emotion
i dah almost crying, i pegang tangan Fara semua and ok la my girls can calm me down
i don't cry but still images tu ada
i still ingat malam sabtu tu, the first and the last movie yang kitorang tgk kat situ
i still ingat i'm waiting for the movie with him.
dekat tempat yang kitorang sandar tu, images tu still ada dalam fikiran i
it was just like i nampak both of us kat situ. macam masa tu berulang balik
and how i wish i could turn back time
nak suruh i move on, maybe i boleh.
nak lupakan dia, i memang tak boleh.
i will never forget him.
and i rasa biar la i hidup dengan memories yang i ada dengan dia.
it's ok if it's hurt. sebab i still dapat rasa dia ada.

it's ok Huda everything will be fine
*broken smile*